Adzuki bab (főtt)

2023. március 21.

Az adzuki bab (Vigna angularis) egy hüvelyes növény, amelynek apró, vörös színű babjai vannak. Főzve vagy párolva fogyasztják, és gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, például vasban és magnéziumban. Az adzuki babot gyakran használják a hagyományos ázsiai konyhákban, például a japán és a kínai konyhában.

Adzuki bab (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 128 kcal
  • Fehérje: 7.5 g
  • Zsír: 0.1 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 17.5 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 7.3 g
  • Nátrium: 8 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 35

Ételek, amiben van Adzuki bab (főtt)

1. Adzuki babos saláta: főtt adzuki bab, paradicsom, uborka, lilahagyma, zöldsaláta, olívaolaj, citromlé, só, bors.
2. Adzuki babos leves: főtt adzuki bab, zöldségleves alap, sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, zeller, só, bors.
3. Adzuki babos curry: főtt adzuki bab, kókusztej, currypor, hagyma, fokhagyma, paradicsom, zöldségek (pl. cukkini, padlizsán), só, bors.
4. Adzuki babos fasírt: főtt adzuki bab, zsemlemorzsa, tojás, hagyma, fokhagyma, petrezselyem, só, bors, olaj a sütéshez.
5. Adzuki babos sütemény: főtt adzuki bab, liszt, tojás, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, olaj vagy vaj a sütéshez.

Ajánló