A lóbab (Vicia faba) egy hüvelyes növény, amelynek magjai ehetőek. A lóbab gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban, és fontos élelmiszerforrás a vegetáriánus és vegán étrendben.

Lóbab kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

Ételek, amiben van Lóbab

1. Lóbabos saláta: friss zöldségekkel és lóbabkonzervvel készül, ízesítése olívaolajjal és citromlével történik.
2. Lóbabos leves: hagymával, fokhagymával, paradicsommal és lóbabkonzervvel készül, fűszerezése bazsalikommal és rozmaringgal történik.
3. Lóbabos ragu: darált hússal, paradicsommal és lóbabkonzervvel készül, fűszerezése oregánóval és kakukkfűvel történik.
4. Lóbabos curry: zöldségekkel és lóbabkonzervvel készül, fűszerezése curry porral és korianderrel történik.
5. Lóbabos tészta: paradicsomos szószban főtt tésztához lóbabkonzervet adunk, fűszerezése bazsalikommal és fokhagymával történik.

Vélemény, hozzászólás?