Zsír

2023. március 21.

A zsír egy olyan anyag, amely számos formában előfordulhat, például állati zsír, növényi zsír vagy mesterségesen előállított zsírok. A zsír fontos szerepet játszik az élelmiszerek ízének és textúrájának kialakításában, valamint az emberi test számára szükséges tápanyagok biztosításában. Azonban túlzott fogyasztása egészségügyi problémákat okozhat, például elhízást és szívbetegségeket.

Zsír kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 900 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 100.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Zsír

1. Sült kacsacomb – amelyet zsírban sütnek, hogy a bőre ropogós legyen.
2. Rántott hús – amelyet zsírban sütnek, hogy a panír aranybarna és ropogós legyen.
3. Pirított bacon – amelyet zsírban sütnek, hogy a szalonna kisüljön és ropogós legyen.
4. Sült hal – amelyet zsírban sütnek, hogy a hal belseje puha és a bőre ropogós legyen.
5. Sült krumpli – amelyet zsírban sütnek, hogy a krumpli kívül ropogós és belül puha legyen.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben