Vöröshagymapor

2023. március 21.

A vöröshagymapor a vöröshagyma (Allium cepa) szárított és őrölt változata. A vöröshagyma gazdag antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint segíthet csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet. A vöröshagymapor ízesítésre használható különböző ételekben.

Vöröshagymapor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 341 kcal
  • Fehérje: 10.4 g
  • Zsír: 1.0 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.3 g
  • Szénhidrát: 63.9 g
    • Cukor: 6.6 g
  • Rost: 15.2 g
  • Nátrium: 73 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Vöröshagymapor

1. Húsleves: A húsleves elkészítésekor a vöröshagymapor az egyik alapvető ízesítőanyag, amely nélkülözhetetlen a gazdag és ízletes leves elkészítéséhez.

2. Rakott krumpli: A rakott krumpli egy olyan étel, amelyben a vöröshagymapor az egyik fő ízesítőanyag. A krumpli szeletek közé rétegezett hagyma és sajt pedig igazán ízletesvé teszi az ételt.

3. Házi hamburger: A házi hamburger elkészítésekor a vöröshagymapor az egyik alapvető ízesítőanyag, amelyet a húspogácsákba keverünk. Így az ízletes húsos íz mellett a hagyma íze is érezhető lesz.

4. Sertéssült: A sertéssült elkészítésekor a vöröshagymapor az egyik alapvető ízesítőanyag, amelyet a hússzeletekbe dörzsölünk. Így az ízletes sertéshús mellett a hagyma íze is érezhető lesz.

5. Csirkepörkölt: A csirkepörkölt elkészítésekor a vöröshagymapor az egyik alapvető ízesítőanyag, amelyet a hússzeletekkel együtt pirítunk. Így az ízletes csirkéhez a hagyma íze is hozzájárul az étel ízéhez.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben