Vörös káposzta

2023. március 21.

A vörös káposzta (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) egy káposztafajta, amelynek levelei vöröses-lila színűek. Gazdag C-vitaminban és rostokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a gyulladások csökkentésében és az immunrendszer erősítésében. A vörös káposzta általában savanyítva vagy főzve fogyasztják.

Vörös káposzta kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 31 kcal
  • Fehérje: 1.4 g
  • Zsír: 0.2 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 5.3 g
    • Cukor: 3.8 g
  • Rost: 2.1 g
  • Nátrium: 27 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 10

Ételek, amiben van Vörös káposzta

1. Vörös káposztás saláta: friss vörös káposzta, alma, dió és citromos öntet.
2. Vörös káposztás lecsó: paradicsom, paprika, hagyma és fűszerek mellett vörös káposzta is kerül bele.
3. Vörös káposztás töltött káposzta: a hagyományos töltelék mellé vörös káposzta is kerül a rétegek közé.
4. Vörös káposztás savanyúság: a savanyúságok között is megtalálható a vörös káposzta, amit ecettel, cukorral és fűszerekkel savanyítanak be.
5. Vörös káposztás pörkölt: a húsos pörkölt mellé vörös káposzta is kerül, ami feldobja az ízeket.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben