Tokhal

2023. március 21.

A tokhal (Oncorhynchus mykiss) egy édesvízi halfaj, amely a lazacfélék családjába tartozik. A tokhal húsának színe rózsaszín, és gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek elősegítik az egészséges szív- és érrendszer működését. A tokhal gyakran előfordul az észak-amerikai és az ázsiai vizekben, és fontos halászati ​​forrás.

Tokhal kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 105 kcal
  • Fehérje: 16.1 g
  • Zsír: 4.0 g
    • Telített: 0.9 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.9 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.7 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 54 mg
  • Koleszterin: 60 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Tokhal

1. Tokhal saláta: friss zöldségekkel és fűszerekkel, olívaolajjal és citromlével ízesítve.
2. Tokhal curry: fűszeres indiai étel, amelyben a tokhal a fő összetevő, kókusztejjel és fűszerekkel készül.
3. Tokhal leves: zöldségalapú leves, amelyben a tokhal a fő összetevő, fűszerekkel és zöldfűszerekkel ízesítve.
4. Tokhal fasírt: zöldséges fasírt, amelyben a tokhal a fő összetevő, hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesítve.
5. Tokhal rizottó: olaszos rizses étel, amelyben a tokhal a fő összetevő, zöldségekkel és parmezán sajttal ízesítve.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben