Tengerészbab (főtt)

2023. március 21.

A tengerészbab (Phaseolus vulgaris) egy hüvelyes növény, amelynek főtt magjai sokféle ételben felhasználhatók. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a káliumban. A tengerészbab fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és javítani az emésztést.

Tengerészbab (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 140 kcal
  • Fehérje: 8.2 g
  • Zsír: 0.7 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 15.6 g
    • Cukor: 0.4 g
  • Rost: 10.5 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 38

Ételek, amiben van Tengerészbab (főtt)

1. Tengerész saláta: főtt tengerészbab, paradicsom, uborka, lilahagyma, olívaolaj és citromlé.
2. Tengerész leves: főtt tengerészbab, zöldségek, húsleves alap, fűszerek.
3. Tengerész tészta: főtt tengerészbab, tészta, paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, parmezán sajt.
4. Tengerész rizottó: főtt tengerészbab, rizs, hagyma, fokhagyma, zöldségek, parmezán sajt.
5. Tengerész saláta wrap: főtt tengerészbab, saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, joghurtos öntet, tortilla wrap.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben