A tejföl egy tejtermék, amelyet tejszín és savanyító baktériumok keverékéből készítenek. Általában 20%-os zsírtartalommal rendelkezik, és széles körben használják a konyhában, például saláták, levesek és szószok készítéséhez.
Tejföl (20%-os) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 207 kcal
- Fehérje: 2.5 g
- Zsír: 20.0 g
- Telített: 14 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 3.8 g
- Cukor: 3.8 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 0 mg
- Koleszterin: 59 mg
- Glikémiás Index: 0-55
Ételek, amiben van Tejföl (20%-os)
1. Rakott krumpli: szeletelt krumplit, hagymát és füstölt szalonnát rétegezzünk egymásra, majd öntsük rá a tejfölt és süssük 180 fokon 45 percig.
2. Túrós csusza: főzzünk meg csuszát, majd keverjük össze tejföllel és túróval. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3. Tejfölös gombapaprikás: szeleteljünk gombát és hagymát, majd pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a paprikát és a tejfölt, majd főzzük össze.
4. Tejfölös húsleves: főzzünk húst, zöldségeket és fűszereket, majd adjunk hozzá tejfölt és főzzük még 5 percig.
5. Tejfölös sült csirkecomb: süssünk meg csirkecombokat, majd öntsük rá a tejfölt és süssük még 10 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.