Tehénborsó (főtt)

2023. március 21.

A tehénborsó (Vigna unguiculata) egy hüvelyes növény, amelynek főtt formája gyakran használatos a konyhában. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a káliumban. A tehénborsó fogyasztása elősegítheti az emésztést és csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

Tehénborsó (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 117 kcal
  • Fehérje: 8.1 g
  • Zsír: 0.7 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.3 g
  • Szénhidrát: 16.7 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 3.6 g
  • Nátrium: 19 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Tehénborsó (főtt)

1. Borsóleves tehenhússal
2. Borsós rizottó tehenhússal
3. Borsós tészta tehenhússal
4. Borsós saláta tehenhússal
5. Borsós ragu tehenhússal

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben