Sütőpor

2023. március 21.

A sütőpor egy olyan por, amelyet a sütés során használnak a tészta vagy a sütemények megemeléséhez. Általában tartalmaz nátrium-bikarbonátot, savanyúságot és keményítőt. A sütőpor segít abban, hogy a sütemények könnyűek és puhaak legyenek.

Sütőpor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 70 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 0.1 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 17.4 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.9 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index

Ételek, amiben van Sütőpor

1. Palacsinta: A sütőpor segít a tésztában a megfelelő emelkedés elérésében, így a palacsinták könnyűek és puha textúrájúak lesznek.

2. Muffin: A sütőpor a muffinokban is fontos szerepet játszik, hiszen segít a tészta megemelkedésében és a tökéletesen puha, könnyű állag elérésében.

3. Piskóta: A sütőpor a piskótákban is elengedhetetlen, hiszen segít a tészta megemelkedésében és a levegős, könnyű állag elérésében.

4. Sós sütemények: A sütőpor nem csak édes süteményekben használható, hanem sós süteményekben is, például pogácsákban vagy sajtos süteményekben.

5. Keksz: A sütőpor segít a kekszekben is a megfelelő emelkedés elérésében, így a kekszek könnyűek és roppanósak lesznek.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben