2023. március 21.

A só (nátrium-klorid) egy ásványi anyag, amelyet az élelmiszerek ízesítésére és tartósítására használnak. A túlzott sófogyasztás azonban egészségügyi problémákat okozhat, például magas vérnyomást és szívbetegségeket. Fontos, hogy mértékkel fogyasszuk.

Só kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 0 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 38758 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Só

1. Sólet
2. Sóska krémleves
3. Sóban sült hal
4. Sózott mandula
5. Sós perec

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben