Sárgaborsó (főtt)

2023. március 21.

A sárgaborsó (Pisum sativum) egy hüvelyes növény, amelynek főtt formája gyakran használatos ételekben, mint például a levesekben, salátákban és currykben. A sárgaborsó gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a magnéziumban.

Sárgaborsó (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 118 kcal
  • Fehérje: 8.3 g
  • Zsír: 0.4 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 12.8 g
    • Cukor: 2.9 g
  • Rost: 8.3 g
  • Nátrium: 2 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 32

Ételek, amiben van Sárgaborsó (főtt)

1. Sárgaborsó főzelék
2. Indián dal (dahl) sárgaborsóból
3. Sárgaborsó leves
4. Sárgaborsó pörkölt
5. Sárgaborsós saláta

Ajánló

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben