Sárgabab (száraz)

2023. március 21.

A sárgabab (Phaseolus vulgaris) egy szárazbabfajta, amelynek magjai sárgás színűek. A sárgabab gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a magnéziumban. A sárgababot általában főzve vagy párolva fogyasztják, és sokféle ételben használják, például salátákban, levesekben és pörköltökben.

Sárgabab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 31 kcal
  • Fehérje: 1.8 g
  • Zsír: 0.1 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 3.7 g
    • Cukor: 3.3 g
  • Rost: 3.4 g
  • Nátrium: 6 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Sárgabab (száraz)

1. Sárgabab főzelék
2. Sárgababos hummusz
3. Sárgababos chili con carne
4. Sárgababos saláta
5. Sárgababos leves

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben