Romano sajt

2023. március 21.

A Romano sajt egy kemény, sós ízű sajt, amelyet eredetileg Olaszországban készítettek. A sajt neve a rómaiakhoz kapcsolódik, akik először készítették ezt a típusú sajtot. A Romano sajtot általában reszelve használják, például tésztaételekhez vagy salátákhoz.

Romano sajt kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 387 kcal
  • Fehérje: 31.8 g
  • Zsír: 26.9 g
    • Telített: 17.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 7.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.6 g
  • Szénhidrát: 3.6 g
    • Cukor: 0.7 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1433 mg
  • Koleszterin: 104 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Romano sajt

1. Spaghetti carbonara: a hagyományos olasz tésztaétel, amelyben a szalonnás-tejszínes szószban megtalálható a Romano sajt.

2. Caesar saláta: a klasszikus salátaösszetevők mellett a Caesar salátában a Romano sajt is fontos szerepet kap.

3. Pizzák: a pizza egyik legnépszerűbb feltéte a sajt, és a Romano sajt is gyakran megtalálható a pizzák tetején.

4. Töltött csirke: a csirkemell töltelékeként a Romano sajt is remekül működik, és így egy igazán ízletes és laktató ételt kaphatunk.

5. Spenótos lasagne: a hagyományos lasagne receptjébe spenótot és Romano sajtot is belecsempészhetünk, így egy igazán gazdag és ízletes fogást készíthetünk.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben