Római bab (száraz)

2023. március 21.

A római bab (Phaseolus vulgaris) egy szárazbab fajta, amelyet általában szárazon fogyasztanak. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a magnéziumban. A római babot gyakran használják salátákban, levesekben és egyéb ételekben.

Római bab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 335 kcal
  • Fehérje: 23.0 g
  • Zsír: 1.2 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 35.4 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 24.7 g
  • Nátrium: 6 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 46

Ételek, amiben van Római bab (száraz)

1. Római babos minestrone leves
2. Római babos saláta feta sajttal és olívabogyóval
3. Római babos chili con carne
4. Római babos paradicsomos csirkepörkölt
5. Római babos zöldséges rizottó

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben