Pulykahát (bőrrel)

2023. március 21.

A pulykahát (Meleagris gallopavo) a pulykafélék családjába tartozó baromfi, amelynek húsa alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú. A bőrös része azonban magasabb zsírtartalmú lehet, ezért ajánlott a fogyasztása előtt eltávolítani. A pulykahús számos tápanyagot tartalmaz, például B-vitaminokat és szelént.

Pulykahát (bőrrel) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 206 kcal
  • Fehérje: 16.9 g
  • Zsír: 15.4 g
    • Telített: 2.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 7.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 5.6 g
  • Szénhidrát: 0.2 g
    • Cukor: 0.1 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 157 mg
  • Koleszterin: 84 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Pulykahát (bőrrel)

1. Pulykahúsleves bőrrel
2. Pulykamell sonkával és bőrrel
3. Pulykamell bőrös rántva
4. Pulykamell bőrös sült
5. Pulykamell bőrös saláta

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben