A pezsgő egy szénsavas bor, amelyet általában ünnepek alkalmával fogyasztanak. A pezsgő készítése során a borhoz cukrot és élesztőt adnak, majd a palackban történő másodlagos erjesztés során keletkezik a szénsavas buborék. A pezsgő általában Franciaországból származik, és a Champagne régióban készítik.
Pezsgő kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 65 kcal
- Fehérje: 0.2 g
- Zsír: 0.0 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 1.0 g
- Cukor: 1 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 0 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Pezsgő
1. Pezsgős szósz: A pezsgővel ízesített szósz kiválóan illik húsokhoz és halakhoz is.
2. Pezsgős pohárkrém: A pezsgővel készült pohárkrém igazi finomság, amelyet desszertként is fogyaszthatunk.
3. Pezsgős csirke: A pezsgővel ízesített csirke egy igazán különleges fogás, amelyet akár ünnepi alkalmakra is elkészíthetünk.
4. Pezsgős mártás: A pezsgővel készült mártás kiválóan illik tengeri herkentyűkhöz és halakhoz is.
5. Pezsgős gyümölcssaláta: A pezsgővel ízesített gyümölcssaláta igazi frissítő finomság, amelyet bármikor fogyaszthatunk.