Pekándió (pirított)

2023. március 21.

A pirított pekándió (Carya illinoinensis) egy finom és tápláló dióféle, amelynek magja kemény héjban van. A pekándió gazdag egészséges zsírsavakban, fehérjékben és rostokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és a vércukorszint szabályozásában.

Pekándió (pirított) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 710 kcal
  • Fehérje: 9.5 g
  • Zsír: 74.3 g
    • Telített: 6.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 44 g
    • Többszörösen telítetlen: 20.6 g
  • Szénhidrát: 4.2 g
    • Cukor: 4.1 g
  • Rost: 9.4 g
  • Nátrium: 1 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 20

Ételek, amiben van Pekándió (pirított)

1. Saláta pekándióval, pirított csirkemellel és friss zöldségekkel.
2. Pekándiós sült édesburgonya, fűszerekkel és olívaolajjal.
3. Pekándiós zabkása, friss gyümölcsökkel és mézzel.
4. Pekándiós csokoládé brownie, vaníliafagylalttal és tejszínhabbal.
5. Pekándiós csirke curry, zöldségekkel és rizságyon tálalva.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben