Parmezán sajt

2023. március 21.

A parmezán sajt egy kemény, száraz, érett sajt, amelyet eredetileg Olaszországban készítenek. A sajt íze erőteljes és karakteres, és gyakran használják tésztaételek, saláták és pizza tetejére szórva.

Parmezán sajt kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 392 kcal
  • Fehérje: 35.8 g
  • Zsír: 25.8 g
    • Telített: 16.4 g
    • Egyszeresen telítetlen: 7.5 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.6 g
  • Szénhidrát: 3.2 g
    • Cukor: 0.8 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1376 mg
  • Koleszterin: 68 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Parmezán sajt

1. Spagetti parmezános szósszal
2. Rukkolás-parmezános saláta
3. Parmezános csirkecomb
4. Spenótos-parmezános töltött csirkemell
5. Parmezános sült padlizsán szeletek

Ajánló

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben