Parmezán sajt

2023. március 21.

A parmezán sajt egy kemény, száraz, érett sajt, amelyet eredetileg Olaszországban készítenek. A sajt íze erőteljes és karakteres, és gyakran használják tésztaételek, saláták és pizza tetejére szórva.

Parmezán sajt kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 392 kcal
  • Fehérje: 35.8 g
  • Zsír: 25.8 g
    • Telített: 16.4 g
    • Egyszeresen telítetlen: 7.5 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.6 g
  • Szénhidrát: 3.2 g
    • Cukor: 0.8 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1376 mg
  • Koleszterin: 68 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Parmezán sajt

1. Spagetti parmezános szósszal
2. Rukkolás-parmezános saláta
3. Parmezános csirkecomb
4. Spenótos-parmezános töltött csirkemell
5. Parmezános sült padlizsán szeletek

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben