A narancs (Citrus sinensis) egy citrusfajta, amelynek édes, lédús gyümölcse van. A narancs gazdag C-vitaminban és más antioxidánsokban, amelyek segíthetnek az immunrendszer erősítésében és a szervezet egészségének fenntartásában. A narancsot általában frissen fogyasztják, de sok más élelmiszerben is felhasználják, például gyümölcssalátákban, süteményekben és italokban.
Narancs kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 47 kcal
- Fehérje: 0.9 g
- Zsír: 0.1 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 9.4 g
- Cukor: 9.4 g
- Rost: 2.4 g
- Nátrium: 0 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 42
Ételek, amiben van Narancs
1. Narancsos csirke: A csirkemell szeleteket narancslével és narancshéjjal ízesítjük, majd sütjük vagy grillezünk.
2. Narancsos saláta: A salátához narancsokat, salátaleveleket, diót és egy kis balzsamecetet használunk.
3. Narancsos sütemény: A sütemény tésztájába narancshéjat és narancslét keverünk, majd sütjük.
4. Narancsos smoothie: A smoothiehoz narancsot, banánt, joghurtot és mézet használunk.
5. Narancsos rizottó: A rizottóhoz narancslevet és narancshéjat használunk, amely ízesíti a rizst és a hozzávalókat.