A mortadella egy hagyományos olasz húskészítmény, amely sertéshúsból készül. Általában fűszerekkel, például feketeborssal, szerecsendióval és korianderrel ízesítik, és henger alakúra formálják. A mortadella számos ételhez felhasználható, például szendvicsekhez vagy salátákhoz.
Mortadella kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 322 kcal
- Fehérje: 16.0 g
- Zsír: 28.4 g
- Telített: 14.8 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 0.6 g
- Cukor: 0.6 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 1000 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Mortadella
1. Mortadellás szendvics: Mortadellát, sajtot, salátát és paradicsomot teszünk két szelet kenyér közé.
2. Mortadellás pizza: A pizzatésztára mortadellát, paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot teszünk.
3. Mortadellás tészta: A tésztát főzzük meg, majd egy serpenyőben pirítjuk a mortadellát, hozzáadunk paradicsomot és fokhagymát, majd összekeverjük a tésztával.
4. Mortadellás saláta: A salátához mortadellát, zöldsalátát, uborkát, paradicsomot és olívát használunk, majd öntetként olívaolajat és citromlevet adunk hozzá.
5. Mortadellás rakott krumpli: A krumplit főzzük meg, majd szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük a krumplit, a mortadellát, a sajtot és a tejfölt, majd sütőben megsütjük.