Mortadella

2023. március 21.

A mortadella egy hagyományos olasz húskészítmény, amely sertéshúsból készül. Általában fűszerekkel, például feketeborssal, szerecsendióval és korianderrel ízesítik, és henger alakúra formálják. A mortadella számos ételhez felhasználható, például szendvicsekhez vagy salátákhoz.

Mortadella kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 322 kcal
  • Fehérje: 16.0 g
  • Zsír: 28.4 g
    • Telített: 14.8 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.6 g
    • Cukor: 0.6 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1000 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Mortadella

1. Mortadellás szendvics: Mortadellát, sajtot, salátát és paradicsomot teszünk két szelet kenyér közé.
2. Mortadellás pizza: A pizzatésztára mortadellát, paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot teszünk.
3. Mortadellás tészta: A tésztát főzzük meg, majd egy serpenyőben pirítjuk a mortadellát, hozzáadunk paradicsomot és fokhagymát, majd összekeverjük a tésztával.
4. Mortadellás saláta: A salátához mortadellát, zöldsalátát, uborkát, paradicsomot és olívát használunk, majd öntetként olívaolajat és citromlevet adunk hozzá.
5. Mortadellás rakott krumpli: A krumplit főzzük meg, majd szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük a krumplit, a mortadellát, a sajtot és a tejfölt, majd sütőben megsütjük.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben