Mortadella

2023. március 21.

A mortadella egy hagyományos olasz húskészítmény, amely sertéshúsból készül. Általában fűszerekkel, például feketeborssal, szerecsendióval és korianderrel ízesítik, és henger alakúra formálják. A mortadella számos ételhez felhasználható, például szendvicsekhez vagy salátákhoz.

Mortadella kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 322 kcal
  • Fehérje: 16.0 g
  • Zsír: 28.4 g
    • Telített: 14.8 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.6 g
    • Cukor: 0.6 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1000 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Mortadella

1. Mortadellás szendvics: Mortadellát, sajtot, salátát és paradicsomot teszünk két szelet kenyér közé.
2. Mortadellás pizza: A pizzatésztára mortadellát, paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot teszünk.
3. Mortadellás tészta: A tésztát főzzük meg, majd egy serpenyőben pirítjuk a mortadellát, hozzáadunk paradicsomot és fokhagymát, majd összekeverjük a tésztával.
4. Mortadellás saláta: A salátához mortadellát, zöldsalátát, uborkát, paradicsomot és olívát használunk, majd öntetként olívaolajat és citromlevet adunk hozzá.
5. Mortadellás rakott krumpli: A krumplit főzzük meg, majd szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük a krumplit, a mortadellát, a sajtot és a tejfölt, majd sütőben megsütjük.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben