Marhamáj

2023. március 21.

A marhamáj (foie gras) egy olyan étel, amelyet liba vagy kacsamájból készítenek. A májat először zsírosítják, majd fűszerezik és általában sütik vagy párolják. A marhamáj gazdag ízű és selymes állagú, és gyakran luxusételnek számít. Azonban az állatvédők és az egészségügyi szakemberek egyaránt kritizálják a marhamáj előállítási módját és egészségügyi hatásait.

Marhamáj kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 135 kcal
  • Fehérje: 20.4 g
  • Zsír: 3.6 g
    • Telített: 1.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.5 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 3.9 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 69 mg
  • Koleszterin: 275 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Marhamáj

1. Marhamáj pástétom
2. Sült marhamáj steak
3. Marhamáj ragu tészta
4. Marhamáj leves
5. Marhamáj saláta

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben