Marhagyomor

2023. március 21.

A marhagyomor az emlősök emésztőrendszerének egyik fontos szerve, amely segít az élelmiszerek emésztésében és felszívódásában. A marhagyomorban található enzimek és baktériumok segítenek a szervezetnek a tápanyagok hatékonyabb felszívásában. A marhagyomor a hagyományos konyhákban is gyakran felhasznált alapanyag, például a híres skót haggis elkészítéséhez.

Marhagyomor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 77 kcal
  • Fehérje: 14.9 g
  • Zsír: 2.0 g
    • Telített: 1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 81 mg
  • Koleszterin: 117 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Marhagyomor

1. Pacalpörkölt: A hagyományos magyar pörkölt egyik változata, amelyben a marhagyomor a fő alapanyag.

2. Tripe soup: Az angolszász országokban nagyon népszerű marhagyomor leves, amelyet általában paradicsomos alaplével és zöldségekkel készítenek.

3. Menudo: A mexikói konyha egyik híres étele, amelyben a marhagyomor mellett bab, paradicsom, hagyma és fűszerek is megtalálhatóak.

4. Callos: A spanyol konyha egyik tradicionális étele, amelyben a marhagyomor mellett kolbász, csicseriborsó és paprika is megtalálható.

5. Patsás: A görög konyha egyik hagyományos étele, amelyben a marhagyomor mellett paradicsom, hagyma, fokhagyma és fűszerek is megtalálhatóak.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben