Margarin (szója)

2023. március 21.

A margarin egy növényi eredetű zsiradék, amelyet általában szójababból állítanak elő. A margarin általában a vaj helyettesítésére használják, és alacsonyabb telített zsírsavtartalmának köszönhetően egészségesebb alternatívát jelenthet. Azonban a margarinban található transzzsírsavak fogyasztása kapcsolatba hozható bizonyos egészségügyi problémákkal, ezért fontos odafigyelni a fogyasztására.

Margarin (szója) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 361 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 40.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Margarin (szója)

1. Sült krumpli margarinnal
2. Margarinos palacsinta
3. Margarinos pogácsa
4. Margarinos tészta
5. Margarinos sütemény

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben