Minden idők 10 legjobb UFC női harcosa

2023. október 19.

legjobb női UFC harcosok

Ebben a cikkben minden idők 10 legnagyobb női MMA és UFC harcosát mutatjuk be!

1. Amanda Nunes

Amanda Nunes mindössze hat év alatt állította be magát minden idők legjobb női MMA harcosának. Őt az egyik legteljesebb harcosnak tartják minden időkben.

Eredményeképpen a „Lioness” gyakorlatilag mindenkit legyőzött ezen a listán, aki a súlycsoportjában volt, kivéve Cat Zinganót.

A brazil szuperhős lett az első nő, aki egyszerre uralkodott két súlycsoportban is, amikor megnyerte a UFC bantamweight és featherweight bajnoki címeket.

Évek óta az MMA legjobbjaként tartják számon a női ranglistákon.

A harca Ronda Rousey-vel az UFC 207 gálát vezette, és több mint 1 millió PPV-vásárlást ért el. Nunes egy percben végezte el Rousey visszatérését a sportban.

Ezzel ő vált a modern MMA vitathatatlan királynőjévé.

2. Ronda Rousey

Nem lehet listát készíteni a legjobb női MMA harcosokról Ronda Rousey nélkül. Ő minden idők legnagyobb üvegplafonjait döntötte meg a női MMA számára.

Számos ok van arra, hogy ő az első nő, aki bekerült az UFC Hírességek Csarnokába. Amatőr pályafutása során olimpiai bronzérmes volt, és minden súlycsoporti címet megnyert előtte, valamint arénák teltek meg, amikor profivá vált. „Rowdy” mindenkit legyőzött a bantamweight súlycsoportban a Strikeforce-ban és az UFC-ben.

Rivalizálása Miesha Tate-tel az MMA történelmének egyik legizgalmasabb rivalizációja volt. Ez a rivalizáció versengő volt, és sok új szempárt hozott a sportba.

Rousey az első harcosok egyike lett, aki a mainstream közönség körében is népszerűvé vált – átlépett Hollywoodba és a WWE-be.

3. Cris Cyborg

Cris Cyborg minden idők egyik legfélelmetesebb női harcosa. Olyan erős, mint egy tank, és igazi ütőművész, hatalmas erővel a kezében.

Ezen felül Cyborg-nak van fogászati háttere is, abban az esetben, ha a küzdelem a földre kerül. Mindezekkel az eszközökkel Cyborg megnyerte a címeket minden olyan szervezetben, amelyben harcolt. Ő az egyetlen személy az MMA történelmében, aki címeket nyert minden négy nagy promócióban. Emellett elismert BJJ versenyző is, és aranyat nyert az IBFF-en.

26-2-es ragyogó rekordjával Cyborg gyakorlatilag minden nagy nevet legyőzött a női MMA-ban.

4. Joanna Jedrzejczyk

Joanna Jedrzejczyk érdemelheti a dicséretet, hogy felhozta a strawweight súlycsoportot a térképre. Ő magát állította be a súlycsoport legjobbjaként, felsőtől lefelé kitakarítva azt. Volt egy időszak, amikor követte a legtöbb női címvédés rekordját, a legtöbb győzelemmel a strawweight történelmében, és verhetetlennek tartották, és az összes idők legjobb női MMA harcosának versenyben volt.

Jedrzejczyk első mérkőzése Zhang Weili-vel a legjobb női UFC mérkőzésnek számít.

Mindkét versenyző mindent beleadott, és újraformálták egymás arcát.

Jedrzejczyk nemcsak a ketrecben volt nagyszerű, hanem fejjátékaival kimerítette ellenfeleit mentálisan, miközben szórakoztatta a rajongókat.

TUF edzői tevékenysége Claudia Gadelhával az adás történelmének legszebb pillanatai közé tartozik.

A lengyel ikon néhány hónappal ezelőtt vonult vissza, és az UFC elnöke, Dana White, jövőbeli Hírességek Csarnokának hirdette ki.

5. Valentina Shevchenko

Valentina Shevchenko vitathatatlanul minden idők legnagyobb ütőművésze a női MMA történelmében. Ez valószínűleg azért van, mert a kirgiz szuperhős egy kickbox legendaként vált ismertté, mielőtt MMA harcossá vált volna.

55-1 rekordját az „Bullet” az sportban elért eredmények után kezdte el az MMA-ra összpontosítani.

Természetesen mindenkit felülmúlt az útjában, és az első UFC flyweight bajnok lett.

Annak ellenére, hogy két évtizede harcol, Shevchenko még mindig ott van. Évek óta ő uralkodik a 125 fontos súlycsoportban.

6. Rose Namajunas

Volt idő, amikor sokan azt gondolták, hogy Joanna Jedrzejczyk visszavonul az veretlen rekorddal a derekán a strawweight övvel.

Az egész képbe csak akkor került Rose Namajunas, mint hatalmas underdog.

„Thug” Rose túlélte Jedrzejczyk összes szemétbeszédét és gyönyörű TKO győzelmet aratott az első menetben.

Ezután bebizonyította, mennyire jó, amikor az öt menetes küzdelemben is kiállta a szembenállást és ismét legyőzte őt, ezúttal pontozással.

Továbbá ő az egyetlen harcos, aki legyőzte a jelenlegi 115 fontos bajnokot, Zhang Weili-t az UFC-ben, kétszer is.

Ugyanakkor Namajunas a ketrecen kívül is nagyon inspiráló személyiség.

Két litván menekült szülötteként szegény körülmények között nevelkedett. Mindig is használta a színpadot, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség problémáira.

7. Holly Holm

Holly Holm meglepte a világot, amikor történelme során elsőként legyőzte Ronda Rousey-t az MMA-ban.

Azonban az „OG” harci rajongók mindig tudták, milyen jó, hiszen ő az egyik legnagyobb női ökölvívó is.

A „Preacher’s Daughter” az MMA-ba lépett, amikor befejezte a szabályos ringet. Világbajnoki címeket nyert welterweight és könnyű welterweight súlycsoportokban.

Rousey legyőzésével gyorsan megszerezte az UFC aranyát, miközben elképzelhetetlent tett.

Holm igazi harcos, soha nem menekül el a küzdelmek elől, még ha ez rongálja is a rekordját.

8. Miesha Tate

Miesha „Cupcake” Tate egy másik úttörő a WMMA-ban. A rivalizálása, Ronda Rousey arch-rivaljával, ugyanakkor jelentőssé vált.

A korábbi Strikeforce bantamweight bajnokot a birkózás és a grappling képességei miatt ismerték el, de időnként kiosztott pár knockout-ot is.

Miesha Tate, az egyik legjobb UFC női harcos

Míg Tate sosem tudott jobbat mutatni Rousey-nál, azt tette, amit a riválisa nem – legyőzte Holly Holm-ot, hogy megszerezze az UFC bantamweight bajnoki övet.

Több más neves ellenfél legyőzésére is képes volt a pályafutása során.

Tate elérte a mainstream sikert is, miután részt vett és megnyerte a Celebrity Big Brother legújabb kiadását.

9. Megumi Fujii

Ez a japán ikon is keményen küzdött azért, hogy a WMMA olyan legyen, amilyen ma.

Fujii lenyűgöző 22 győzelmes sorozatot épített fel, és karrierjének nagy részében veretlen maradt.

Judo és jiu-jitsu fekete öveket szerzett, és hihetetlen munkaerkölcséről volt ismert.

Fujii sok promócióban versenyzett, beleértve a Bellatort, és ő volt az első női harcos, aki a legendás Saitama Super Arenában lépett ringbe.

10. Cat Zingano

„Alpha” Cat Zingano az egyik legfelkapottabb, ám alábecsült legjobb női MMA harcos. Ő legyőzte néhány legjobb harcost, köztük Amandát Nunes-t is.

Zingano legyőzte Nunes-t, amikor utóbbi elkezdte az UFC-beli pályafutását.

Bár ő elit harcos, Zingano karrierje néhány sérülés miatt megsínyli, valamint férje öngyilkossága is hatással volt rá. Azonban folytatta a küzdelmet, és jelenleg a Bellator-ban versenyez.

Miután váltott promóciót, visszatért a győztes oszlopba, és jelenleg több győzelmi sorozaton van.

Ajánló