A kaviár egy luxuscikk, amelyet a tokhalok (Acipenseridae család) petesejtjeiből készítenek. A fekete kaviár a beluga, az osztriga és a sevruga tokhalakból származik, míg a vörös kaviár a lazacból vagy más lazacfélékből készül. A kaviár általában magas áron kerül forgalomba, és a világ számos országában különleges ételnek számít.
Kaviár (fekete, vörös) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 264 kcal
- Fehérje: 24.6 g
- Zsír: 17.9 g
- Telített: 4.1 g
- Egyszeresen telítetlen: 4.6 g
- Többszörösen telítetlen: 7.4 g
- Szénhidrát: 4.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 1500 mg
- Koleszterin: 588 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Kaviár (fekete, vörös)
1. Kaviáros tojásrántotta
2. Kaviáros tészta
3. Kaviáros krumplipüré
4. Kaviáros szendvics
5. Kaviáros saláta