Kaviár (fekete, vörös)

2023. március 21.

A kaviár egy luxuscikk, amelyet a tokhalok (Acipenseridae család) petesejtjeiből készítenek. A fekete kaviár a beluga, az osztriga és a sevruga tokhalakból származik, míg a vörös kaviár a lazacból vagy más lazacfélékből készül. A kaviár általában magas áron kerül forgalomba, és a világ számos országában különleges ételnek számít.

Kaviár (fekete, vörös) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 264 kcal
  • Fehérje: 24.6 g
  • Zsír: 17.9 g
    • Telített: 4.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 4.6 g
    • Többszörösen telítetlen: 7.4 g
  • Szénhidrát: 4.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1500 mg
  • Koleszterin: 588 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Kaviár (fekete, vörös)

1. Kaviáros tojásrántotta
2. Kaviáros tészta
3. Kaviáros krumplipüré
4. Kaviáros szendvics
5. Kaviáros saláta

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben