Kardamom

2023. március 21.

A kardamom (Elettaria cardamomum) egy fűszer, amelyet a kardamomnövény magjából nyernek. A kardamomot általában édességekhez, süteményekhez és fűszeres ételekhez használják, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet az emésztési problémák kezelésében és a szájüreg egészségének javításában.

Kardamom kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 311 kcal
  • Fehérje: 10.7 g
  • Zsír: 6.7 g
    • Telített: 0.6 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.4 g
  • Szénhidrát: 40.4 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 28.0 g
  • Nátrium: 18 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Kardamom

1. Indiai chai tea: fekete tea, kardamom, fahéj, szegfűszeg, gyömbér és tej keveréke.
2. Kardamomos rizspuding: rizs, tej, cukor, kardamom és vanília.
3. Kardamomos sütőtök krémleves: sütőtök, hagyma, fokhagyma, kardamom, tejszín és zöldség alaplé.
4. Kardamomos csirke curry: csirkehús, kardamom, curry por, kókusztej, paradicsom és hagyma.
5. Kardamomos almás sütemény: almás pite tésztája, kardamomos almás töltelék és vaníliás tejszínhab.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben