Kapor (szárított)

2023. március 21.

A kapor (Anethum graveolens) egy évelő növény, amelynek szárított leveleit és magjait fűszerként használják. A kapor íze enyhén édeskés és citrusos, és gyakran használják saláták, halételek és savanyúságok ízesítésére.

Kapor (szárított) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 253 kcal
  • Fehérje: 20.0 g
  • Zsír: 4.4 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 42.2 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 13.6 g
  • Nátrium: 208 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Kapor (szárított)

1. Rakott krumpli kaporral
2. Kaporos túrókrém
3. Kaporos uborkasaláta
4. Kaporos halászlé
5. Kaporos csirkepörkölt

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben