Jácintbab (száraz)

2023. március 21.

A jácintbab (Phaseolus vulgaris) egy szárazbabfajta, amelyet általában száraz formában értékesítenek. A jácintbab gazdag fehérjében, rostban és számos fontos tápanyagban, például vasban és magnéziumban. A jácintbabot általában főzik vagy párolják, és számos ételben használják, például chili con carne-ben vagy babgulyásban.

Jácintbab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 344 kcal
  • Fehérje: 23.9 g
  • Zsír: 1.7 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.7 g
  • Szénhidrát: 35.1 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 25.6 g
  • Nátrium: 21 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Jácintbab (száraz)

1. Jácintbabos lecsó
2. Jácintbabos babgulyás
3. Jácintbabos saláta
4. Jácintbabos curry
5. Jácintbabos fasírt

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben