Jácintbab (száraz)

2023. március 21.

A jácintbab (Phaseolus vulgaris) egy szárazbabfajta, amelyet általában száraz formában értékesítenek. A jácintbab gazdag fehérjében, rostban és számos fontos tápanyagban, például vasban és magnéziumban. A jácintbabot általában főzik vagy párolják, és számos ételben használják, például chili con carne-ben vagy babgulyásban.

Jácintbab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 344 kcal
  • Fehérje: 23.9 g
  • Zsír: 1.7 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.7 g
  • Szénhidrát: 35.1 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 25.6 g
  • Nátrium: 21 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Jácintbab (száraz)

1. Jácintbabos lecsó
2. Jácintbabos babgulyás
3. Jácintbabos saláta
4. Jácintbabos curry
5. Jácintbabos fasírt

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben