A jácintbab (Phaseolus vulgaris) egy hüvelyes növény, amelynek főtt babjai sokféle ételhez felhasználhatók. Gazdag fehérjében, rostban és számos fontos tápanyagban, például vasban és magnéziumban. A jácintbab fogyasztása segíthet csökkenteni a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.
Jácintbab (főtt) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 117 kcal
- Fehérje: 8.1 g
- Zsír: 0.6 g
- Telített: 0.1 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0.2 g
- Szénhidrát: 20.7 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 7 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 0-55
Ételek, amiben van Jácintbab (főtt)
1. Jácintbabos saláta: főtt jácintbab, paradicsom, uborka, lilahagyma, olívaolaj, citromlé, só, bors
2. Jácintbabos leves: főtt jácintbab, zöldségleves alap, sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors
3. Jácintbabos rizottó: főtt jácintbab, rizs, hagyma, fokhagyma, parmezán sajt, vaj, fehérbor, zöldségleves alap, só, bors
4. Jácintbabos tészta: főtt jácintbab, spagetti, paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, bazsalikom, só, bors
5. Jácintbabos curry: főtt jácintbab, kókusztej, curry por, hagyma, fokhagyma, paradicsom, zöldségleves alap, só, bors