Házi szárazkolbász

2023. március 21.

A házi szárazkolbász egy hagyományos húskészítmény, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek. A húst fűszerekkel és sóval keverik össze, majd szárítják és érlelik. A szárazkolbász magas fehérje- és zsírtartalmú, és hosszabb ideig eltartható. Azonban a túlzott fogyasztása egészségi kockázatokkal járhat, például a magas zsír- és sóbevitel miatt.

Házi szárazkolbász kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 469 kcal
  • Fehérje: 20.0 g
  • Zsír: 43.0 g
    • Telített: 18 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.5 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1600 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Házi szárazkolbász

1. Babgulyás házi szárazkolbásszal
2. Házi szárazkolbászos pizza
3. Házi szárazkolbászos rakott krumpli
4. Házi szárazkolbászos lecsó
5. Házi szárazkolbászos fasírt

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben