Házi szárazkolbász

2023. március 21.

A házi szárazkolbász egy hagyományos húskészítmény, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek. A húst fűszerekkel és sóval keverik össze, majd szárítják és érlelik. A szárazkolbász magas fehérje- és zsírtartalmú, és hosszabb ideig eltartható. Azonban a túlzott fogyasztása egészségi kockázatokkal járhat, például a magas zsír- és sóbevitel miatt.

Házi szárazkolbász kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 469 kcal
  • Fehérje: 20.0 g
  • Zsír: 43.0 g
    • Telített: 18 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.5 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1600 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Házi szárazkolbász

1. Babgulyás házi szárazkolbásszal
2. Házi szárazkolbászos pizza
3. Házi szárazkolbászos rakott krumpli
4. Házi szárazkolbászos lecsó
5. Házi szárazkolbászos fasírt

Ajánló

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben