A házi szárazkolbász egy hagyományos húskészítmény, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek. A húst fűszerekkel és sóval keverik össze, majd szárítják és érlelik. A szárazkolbász magas fehérje- és zsírtartalmú, és hosszabb ideig eltartható. Azonban a túlzott fogyasztása egészségi kockázatokkal járhat, például a magas zsír- és sóbevitel miatt.
Házi szárazkolbász kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 469 kcal
- Fehérje: 20.0 g
- Zsír: 43.0 g
- Telített: 18 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 0.5 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 1600 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Házi szárazkolbász
1. Babgulyás házi szárazkolbásszal
2. Házi szárazkolbászos pizza
3. Házi szárazkolbászos rakott krumpli
4. Házi szárazkolbászos lecsó
5. Házi szárazkolbászos fasírt