A gyümölcsecet olyan ecet, amelyet gyümölcsök erjesztésével állítanak elő. A leggyakrabban használt gyümölcsök közé tartozik az alma, a szőlő és a citrusfélék. A gyümölcsecetet gyakran használják salátákhoz, marinádokhoz és szószokhoz. A gyümölcsecetnek számos egészségügyi előnye van, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és csökkentheti a koleszterinszintet.
Gyümölcsecet kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 21 kcal
- Fehérje: 0.0 g
- Zsír: 0.0 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 1.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 0 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 5
Ételek, amiben van Gyümölcsecet
1. Saláta dresszing: gyümölcsecet, olívaolaj, mustár, fokhagyma, só és bors keveréke.
2. Csirkemell saláta: sült csirkemell, saláta, paradicsom, uborka, hagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
3. Párolt zöldségek: brokkoli, sárgarépa, cukkini, hagyma, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
4. Sajtos omlett: tojás, sajt, hagyma, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
5. Sült hal: lazac, citrom, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.