Gyümölcsecet

2023. március 21.

A gyümölcsecet olyan ecet, amelyet gyümölcsök erjesztésével állítanak elő. A leggyakrabban használt gyümölcsök közé tartozik az alma, a szőlő és a citrusfélék. A gyümölcsecetet gyakran használják salátákhoz, marinádokhoz és szószokhoz. A gyümölcsecetnek számos egészségügyi előnye van, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és csökkentheti a koleszterinszintet.

Gyümölcsecet kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 21 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 1.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 5

Ételek, amiben van Gyümölcsecet

1. Saláta dresszing: gyümölcsecet, olívaolaj, mustár, fokhagyma, só és bors keveréke.
2. Csirkemell saláta: sült csirkemell, saláta, paradicsom, uborka, hagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
3. Párolt zöldségek: brokkoli, sárgarépa, cukkini, hagyma, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
4. Sajtos omlett: tojás, sajt, hagyma, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.
5. Sült hal: lazac, citrom, fokhagyma, gyümölcsecet és olívaolaj.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben