Garnélarák

2023. március 21.

A garnélarák (Penaeus vannamei) egy tengeri rákfajta, amelyet általában akváriumban tenyésztenek. A garnélarák magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például magas omega-3 zsírsavtartalommal és antioxidánsokkal. A garnélarákot általában főzik, sütik vagy grillezik, és sokféle ételben használják, például salátákban, tésztákban és currykben.

Garnélarák kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 85 kcal
  • Fehérje: 20.1 g
  • Zsír: 0.5 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 119 mg
  • Koleszterin: 161 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Garnélarák

1. Garnélarák saláta: friss salátalevelek, koktélparadicsom, uborka, hagyma és főtt garnélarák keveréke, olívaolaj és citromlé öntettel.

2. Garnélarák tészta: főtt tészta, fokhagyma, vaj, fehérbor és garnélarák keveréke, friss petrezselyemmel megszórva.

3. Garnélarák curry: főtt rizs, kókusztej, currypor, zöldségek és garnélarák keveréke, friss korianderrel megszórva.

4. Garnélarák pizza: pizza tészta, paradicsomszósz, mozzarella sajt, garnélarák és friss bazsalikom.

5. Garnélarák paella: sáfrányos rizs, zöldségek, csirkemell és garnélarák keveréke, friss citrommal és petrezselyemmel megszórva.

Ajánló