Garnélarák

2023. március 21.

A garnélarák (Penaeus vannamei) egy tengeri rákfajta, amelyet általában akváriumban tenyésztenek. A garnélarák magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például magas omega-3 zsírsavtartalommal és antioxidánsokkal. A garnélarákot általában főzik, sütik vagy grillezik, és sokféle ételben használják, például salátákban, tésztákban és currykben.

Garnélarák kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 85 kcal
  • Fehérje: 20.1 g
  • Zsír: 0.5 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 119 mg
  • Koleszterin: 161 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Garnélarák

1. Garnélarák saláta: friss salátalevelek, koktélparadicsom, uborka, hagyma és főtt garnélarák keveréke, olívaolaj és citromlé öntettel.

2. Garnélarák tészta: főtt tészta, fokhagyma, vaj, fehérbor és garnélarák keveréke, friss petrezselyemmel megszórva.

3. Garnélarák curry: főtt rizs, kókusztej, currypor, zöldségek és garnélarák keveréke, friss korianderrel megszórva.

4. Garnélarák pizza: pizza tészta, paradicsomszósz, mozzarella sajt, garnélarák és friss bazsalikom.

5. Garnélarák paella: sáfrányos rizs, zöldségek, csirkemell és garnélarák keveréke, friss citrommal és petrezselyemmel megszórva.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben