A csirkehát a csirke hátsó része, amely magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú húst tartalmaz. A csirkehús egészséges fehérjeforrás, amely segíthet a szervezetnek az izomépítésben és a regenerációban.
Csirkehát kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 137 kcal
- Fehérje: 19.6 g
- Zsír: 5.9 g
- Telített: 1.5 g
- Egyszeresen telítetlen: 1.8 g
- Többszörösen telítetlen: 1.5 g
- Szénhidrát: 0.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 82 mg
- Koleszterin: 81 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Csirkehát
1. Csirkehúsleves: A csirkehát kiváló alapanyag a húsleves elkészítéséhez, amelyet zöldségekkel és fűszerekkel ízesíthetünk.
2. Csirkepaprikás: A csirkehát apróra vágva, vagy egészben is felhasználhatjuk a hagyományos magyar étel elkészítéséhez.
3. Csirke curry: A csirkehát kockákra vágva, fűszerekkel és zöldségekkel együtt főzve készíthetjük el ezt az indiai eredetű ételt.
4. Csirke saláta: A csirkehát főzve vagy sütve, majd apróra vágva, salátával és egyéb zöldségekkel tálalva készíthetünk finom és egészséges ételt.
5. Csirke grill: A csirkehát fűszerekkel ízesítve, majd grillen sütve készíthetjük el ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt.