Csirke alsócomb (bőrrel)

2023. március 21.

A csirke alsócombja (bőrrel) a csirke lábának alsó része, amelyben található a comb és a lábszár. A bőrös rész magas zsírtartalmú, de a hús magas fehérjetartalmú és fontos tápanyagforrás lehet. A csirkehús fogyasztása mérsékelten egészséges lehet, ha a bőrtől megszabadítjuk és egészségesen készítjük el.

Csirke alsócomb (bőrrel) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 161 kcal
  • Fehérje: 18.1 g
  • Zsír: 9.2 g
    • Telített: 2.5 g
    • Egyszeresen telítetlen: 3.7 g
    • Többszörösen telítetlen: 2 g
  • Szénhidrát: 0.1 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 106 mg
  • Koleszterin: 92 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Csirke alsócomb (bőrrel)

1. Csirkepaprikás: Csirke alsócomb bőrrel, hagyma, paprika, paradicsom, fűszerek és tejföl alapú étel.
2. Sült csirkecomb: Csirke alsócomb bőrrel, fűszerekkel és zöldségekkel sütve.
3. Csirke curry: Csirke alsócomb bőrrel, curry por, kókusztej, zöldségek és fűszerek alapján készült indiai étel.
4. Csirkeleves: Csirke alsócomb bőrrel, zöldségek, fűszerek és tészta alapú leves.
5. Csirke rizottó: Csirke alsócomb bőrrel, rizs, zöldségek, fűszerek és sajt alapú olasz étel.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben