A csirke alsócombja (bőrrel) a csirke lábának alsó része, amelyben található a comb és a lábszár. A bőrös rész magas zsírtartalmú, de a hús magas fehérjetartalmú és fontos tápanyagforrás lehet. A csirkehús fogyasztása mérsékelten egészséges lehet, ha a bőrtől megszabadítjuk és egészségesen készítjük el.
Csirke alsócomb (bőrrel) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 161 kcal
- Fehérje: 18.1 g
- Zsír: 9.2 g
- Telített: 2.5 g
- Egyszeresen telítetlen: 3.7 g
- Többszörösen telítetlen: 2 g
- Szénhidrát: 0.1 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 106 mg
- Koleszterin: 92 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Csirke alsócomb (bőrrel)
1. Csirkepaprikás: Csirke alsócomb bőrrel, hagyma, paprika, paradicsom, fűszerek és tejföl alapú étel.
2. Sült csirkecomb: Csirke alsócomb bőrrel, fűszerekkel és zöldségekkel sütve.
3. Csirke curry: Csirke alsócomb bőrrel, curry por, kókusztej, zöldségek és fűszerek alapján készült indiai étel.
4. Csirkeleves: Csirke alsócomb bőrrel, zöldségek, fűszerek és tészta alapú leves.
5. Csirke rizottó: Csirke alsócomb bőrrel, rizs, zöldségek, fűszerek és sajt alapú olasz étel.