Csicseriborsó (száraz)

2023. március 21.

A csicseriborsó (Cicer arietinum) egy szárazbabfajta, amelyet széles körben használnak a világ konyháiban. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Csicseriborsó (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 378 kcal
  • Fehérje: 20.5 g
  • Zsír: 6.0 g
    • Telített: 0.6 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.4 g
    • Többszörösen telítetlen: 2.7 g
  • Szénhidrát: 50.8 g
    • Cukor: 10.7 g
  • Rost: 12.2 g
  • Nátrium: 24 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 28

Ételek, amiben van Csicseriborsó (száraz)

1. Hummusz: a csicseriborsókrém egyik legismertebb és legnépszerűbb változata, amelyet fűszerekkel és olajokkal ízesítenek.

2. Falafel: a közel-keleti konyha egyik legismertebb étele, amelyet fűszerekkel és zöldfűszerekkel ízesített csicseriborsóból készítenek.

3. Csípős csicseriborsó: egy fűszeres, pikáns étel, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

4. Csípős csicseriborsó leves: egy fűszeres, pikáns leves, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

5. Csípős csicseriborsó saláta: egy friss, zöldsalátával készített saláta, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

Ajánló