Csicseriborsó (száraz)

2023. március 21.

A csicseriborsó (Cicer arietinum) egy szárazbabfajta, amelyet széles körben használnak a világ konyháiban. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Csicseriborsó (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 378 kcal
  • Fehérje: 20.5 g
  • Zsír: 6.0 g
    • Telített: 0.6 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.4 g
    • Többszörösen telítetlen: 2.7 g
  • Szénhidrát: 50.8 g
    • Cukor: 10.7 g
  • Rost: 12.2 g
  • Nátrium: 24 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 28

Ételek, amiben van Csicseriborsó (száraz)

1. Hummusz: a csicseriborsókrém egyik legismertebb és legnépszerűbb változata, amelyet fűszerekkel és olajokkal ízesítenek.

2. Falafel: a közel-keleti konyha egyik legismertebb étele, amelyet fűszerekkel és zöldfűszerekkel ízesített csicseriborsóból készítenek.

3. Csípős csicseriborsó: egy fűszeres, pikáns étel, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

4. Csípős csicseriborsó leves: egy fűszeres, pikáns leves, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

5. Csípős csicseriborsó saláta: egy friss, zöldsalátával készített saláta, amelyet csicseriborsóból, paradicsomokból, hagymából és fűszerekből készítenek.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben