Csicseriborsó (főtt)

2023. március 21.

A csicseriborsó (Cicer arietinum) egy hüvelyes növény, amelynek főtt formája gyakran használatos a mediterrán és a közel-keleti konyhákban. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vasban és a magnéziumban.

Csicseriborsó (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 164 kcal
  • Fehérje: 8.9 g
  • Zsír: 2.6 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.6 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.2 g
  • Szénhidrát: 19.8 g
    • Cukor: 4.8 g
  • Rost: 7.6 g
  • Nátrium: 7 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 28

Ételek, amiben van Csicseriborsó (főtt)

1. Hummusz (csicseriborsókrém)
2. Falafel (csicseriborsóból készült sülthús-golyók)
3. Csípős csicseriborsó saláta
4. Indián dal (csicseriborsó curry)
5. Török lencseleves csicseriborsóval

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben