Csabai kolbász

2023. március 21.

A csabai kolbász egy hagyományos magyar kolbászfajta, amelyet a Békés megyei Csaba környékén készítenek. A kolbász fő összetevői a sertéshús és a fűszerek, így például a paprika, a fokhagyma és a kömény. A csabai kolbász jellegzetes ízét és aromáját a füstölés adja.

Csabai kolbász kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 494 kcal
  • Fehérje: 23.0 g
  • Zsír: 44.0 g
    • Telített: 18 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.9 g
    • Cukor: 0.2 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1600 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Csabai kolbász

1. Csabai kolbászos babgulyás
2. Csabai kolbászos rakott krumpli
3. Csabai kolbászos lecsó
4. Csabai kolbászos székelykáposzta
5. Csabai kolbászos töltött paprika

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben