A borjúlapocka a borjú vállának a része, amely húsos és rostos szövetekből áll. A borjúlapocka kiválóan alkalmas lassú főzésre, például pörkölt vagy ragu készítéséhez. A hús magas fehérjetartalmú és tápláló.
Borjúlapocka kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 110 kcal
- Fehérje: 19.6 g
- Zsír: 2.9 g
- Telített: 1.1 g
- Egyszeresen telítetlen: 1.4 g
- Többszörösen telítetlen: 0.2 g
- Szénhidrát: 0.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 92 mg
- Koleszterin: 60 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Borjúlapocka
1. Borjúlapockából készült raguleves
2. Borjúlapockából készült pörkölt
3. Borjúlapockából készült szelet steak
4. Borjúlapockából készült tokány
5. Borjúlapockából készült roston sült hús