Balzsamecet

2023. március 21.

A balzsamecet egy sűrű, sötét színű ecet, amelyet főként az olasz Modena városában készítenek. Az érlelés során a mustot hordókban tartják, majd hosszú idő elteltével keverik össze a régebbi és az újabb mustokat, hogy az ízük kiegyensúlyozott legyen. A balzsamecetet gyakran használják salátákhoz, húsokhoz és zöldségekhez adott ízesítőként.

Balzsamecet kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 88 kcal
  • Fehérje: 0.5 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 17.0 g
    • Cukor: 15 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 23 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 5

Ételek, amiben van Balzsamecet

1. Caprese saláta: paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom, balzsamecetes öntettel.
2. Rukkola saláta: rukkola, parmezán sajt, dió és balzsamecetes öntet.
3. Sült zöldségek: padlizsán, cukkini, paprika és hagyma, balzsamecetes glazúrral.
4. Csirkemell saláta: sült csirkemell, saláta, paradicsom, uborka és balzsamecetes öntet.
5. Pirított gomba: gombafejek, fokhagyma és balzsamecetes mártás.

Ajánló