A balzsamecet egy sűrű, sötét színű ecet, amelyet főként az olasz Modena városában készítenek. Az érlelés során a mustot hordókban tartják, majd hosszú idő elteltével keverik össze a régebbi és az újabb mustokat, hogy az ízük kiegyensúlyozott legyen. A balzsamecetet gyakran használják salátákhoz, húsokhoz és zöldségekhez adott ízesítőként.
Balzsamecet kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 88 kcal
- Fehérje: 0.5 g
- Zsír: 0.0 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 17.0 g
- Cukor: 15 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 23 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 5
Ételek, amiben van Balzsamecet
1. Caprese saláta: paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom, balzsamecetes öntettel.
2. Rukkola saláta: rukkola, parmezán sajt, dió és balzsamecetes öntet.
3. Sült zöldségek: padlizsán, cukkini, paprika és hagyma, balzsamecetes glazúrral.
4. Csirkemell saláta: sült csirkemell, saláta, paradicsom, uborka és balzsamecetes öntet.
5. Pirított gomba: gombafejek, fokhagyma és balzsamecetes mártás.