Balzsamecet

2023. március 21.

A balzsamecet egy sűrű, sötét színű ecet, amelyet főként az olasz Modena városában készítenek. Az érlelés során a mustot hordókban tartják, majd hosszú idő elteltével keverik össze a régebbi és az újabb mustokat, hogy az ízük kiegyensúlyozott legyen. A balzsamecetet gyakran használják salátákhoz, húsokhoz és zöldségekhez adott ízesítőként.

Balzsamecet kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 88 kcal
  • Fehérje: 0.5 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 17.0 g
    • Cukor: 15 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 23 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 5

Ételek, amiben van Balzsamecet

1. Caprese saláta: paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom, balzsamecetes öntettel.
2. Rukkola saláta: rukkola, parmezán sajt, dió és balzsamecetes öntet.
3. Sült zöldségek: padlizsán, cukkini, paprika és hagyma, balzsamecetes glazúrral.
4. Csirkemell saláta: sült csirkemell, saláta, paradicsom, uborka és balzsamecetes öntet.
5. Pirított gomba: gombafejek, fokhagyma és balzsamecetes mártás.

Ajánló

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben