Árpa

2023. március 21.

Az árpa (Hordeum vulgare) egy gabonafajta, amelyet széles körben termesztenek az élelmiszeriparban és az állattenyésztésben. Az árpa magas rosttartalmú és gazdag ásványi anyagokban, például vasban és magnéziumban. Az árpa fogyasztása segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és javítani az emésztést.

Árpa kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 354 kcal
  • Fehérje: 12.5 g
  • Zsír: 2.3 g
    • Telített: 0.5 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.1 g
  • Szénhidrát: 56.2 g
    • Cukor: 0.8 g
  • Rost: 17.3 g
  • Nátrium: 12 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 43

Ételek, amiben van Árpa

1. Árpalélekből készült leves
2. Árpalisztből készült kenyér
3. Árpagyöngyből készült saláta
4. Árpa pörkölt zöldségekkel és húsokkal
5. Árpa granola müzli zabpehellyel és aszalt gyümölcsökkel

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben