Ajóka

2023. március 21.

Az ajóka (Allium sativum) egy fokhagymafajta, amelynek számos egészségügyi előnye van, például antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A fokhagyma ízesítőként is használatos, és számos ételhez adhat hozzá egyedi ízt és aromát.

Ajóka kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 131 kcal
  • Fehérje: 20.4 g
  • Zsír: 4.8 g
    • Telített: 1.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.6 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 104 mg
  • Koleszterin: 60 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Ajóka

Ajóka

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben