Hajdina (főtt)

2023. március 21.

A hajdina (Fagopyrum esculentum) egy gabonaféle, amelynek magjából készült étel. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően egészséges táplálékforrás, és gluténmentes alternatíva lehet a búzaliszt helyett. A főtt hajdina íze enyhén diós, és sokféle ételben felhasználható, például salátákban, levesekben vagy köretekben.

Hajdina (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 92 kcal
  • Fehérje: 3.3 g
  • Zsír: 0.8 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.3 g
  • Szénhidrát: 19.9 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 2.7 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 54

Ételek, amiben van Hajdina (főtt)

1. Hajdinapuding: főtt hajdinát turmixoljunk össze mandulatejjel, édesítővel és vaníliával, majd hűtőben dermedni hagyjuk.
2. Hajdinakása: főtt hajdinát keverjünk össze mandulatejjel, fahéjjal és édesítővel, majd melegítsük fel.
3. Hajdinaleves: főtt hajdinát főzzünk fel zöldséglevessel, hagymával és fűszerekkel.
4. Hajdinás saláta: főtt hajdinát keverjünk össze paradicsommal, uborkával, lilahagymával és olívaolajjal.
5. Hajdinás fasírt: főtt hajdinát keverjünk össze zöldségekkel, tojással és zabpehellyel, majd süssük ki fasírt formájában.

Ajánló