A lencse (Lens culinaris) egy szárazbabfajta, amelyet széles körben használnak étkezési célokra. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően a lencse egészséges táplálékforrás, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Lencse (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

Ételek, amiben van Lencse (száraz)

1. Lencseleves: A lencseleves egy nagyon egészséges és ízletes étel, amelynek alapanyaga a száraz lencse. A lencsét általában hagymával, sárgarépával, zellergumóval és fűszerekkel főzik.

2. Lencsefőzelék: Ez egy hagyományos magyar étel, amelynek alapanyaga a száraz lencse. A lencsét előző este be kell áztatni, majd főzni kell. Ezután hagymával és fűszerekkel együtt főzzük, amíg a lencse puha nem lesz.

3. Lencsés saláta: Ez egy egyszerű és könnyű saláta, amelynek alapanyaga a főtt lencse. A lencsét általában paradicsommal, uborkával, hagymával és fűszerekkel együtt keverik össze.

4. Lencse curry: Ez egy indiai eredetű étel, amelynek alapanyaga a száraz lencse. A lencsét előző este be kell áztatni, majd a curry mártással együtt főzzük.

5. Lencse fasírt: Ez egy egészséges és finom alternatíva a húsos fasírtokhoz. A száraz lencsét előző este be kell áztatni, majd főzni kell. Ezután a lencsét összetörjük, majd zöldségekkel, fűszerekkel és kenyér morzsával összekeverjük, majd formázzuk és sütjük.

Vélemény, hozzászólás?